dijous, 10 de març de 2011

Avui respirem...

Ara us vull parlar d'un tipus de respiració en concret que us revitalitzarà el cos. La vaig aprendre fa un temps i es tracta d'una respiració conscient, profunda i energetitzant per la que sentireu tot el vostre cos, el que us ajudarà a estar presents i deixar anar la ment.
És una respiració en la que jo disfruto molt.
Es tracta de sentir cada part del cos, jo prefereixo fer-la de peu però si algú ho prefereix la pot fer assegut o estirat. Cadascú que provi com més li agradi, això sí, no us oblideu de mantenir l'esquena recta!
Doncs bé, es tracta d'una respiració espiral i tal com el seu nom indica es tracta d'anar creant espirals al cos amb la respiració.
Això ho farem de la següent manera: ens relaxem i fem respiració profunda això vol dir omplint l'abdomen, el pit i finalment les clavícules; i per buidar a l'inversa, primer clavícules, després pit i finalment abdomen.
Un cop som conscients de la nostra respiració dirigim l'atenció a una de les cames, l'esquerra, i mentre inspirem imaginem que una espiral es crea al nostre peu esquerre i puja fins el genoll. Aquesta espiral sentirem que s'estreny des del peu fins el genoll quan expirem, fent-nos sentir tota aquesta zona des de la pell i fins a l'ós.
Seguidament l'espiral s'afluixa en la inspiració i es perllonga fins a la ingle i tornarem a sentir que s'estreny mentre expirem per afluixar-se amb la inspiració. Amb cada respiració l'espiral ens fa sentir totes les terminacions nervioses de la cama esquerra.
Llavors fem el mateix amb la cama dreta: primer una espiral des del peu fins al genoll que s'estreny amb l'exhalació, fent-nos sentir tota la zona i, que s'afluixa amb la inspiració per a créixer fins a la ingle; continuem respirant sentint aquesta espiral s'estreny i s'afluixa a tota la cama amb diverses inspiracions i expiracions. Un cop fet això sentirem l'espiral a totes dues cames extrenyent-se i afluixant-se en diverses respiracions.
Quan som conscients de les espirals a les dues cames pugem fins a la cintura; les dues espirals conflueixen a la cadera estrenyent-se amb l'expiració i afluixant-se i creixent fins la cintura amb la inspiració. Llavors sentim l'espiral en tota la zona (cintura, caderes, cuixes, genolls, cames i peus) i hi respirem.
Seguidament continuem pujant l'espiral de la mateixa manera cap al tronc, braç esquerre, mà esquerra, braç dret, mà dreta, llavors el coll i finalment el cap. I aquí respirem gaudint de les sensacions que ens proporciona l'espiral a tot el llarg del nostre cos en afluixar i estrényer.
Juntament amb la respiració visualitzem com l'energia que ens dóna la Terra entra dins el nostre cos, energetitzant i nudrint tots els nostres teixits. Sentim la pau, la tranquilitat i la nostra pròpia presència.
Si apareix algun dolor dirigeix la respiració i l'energia cap allà i no intentis aturar-lo, simplement observa com et fa sentir, quines emocions o sensacions et venen a la ment, i així també hi podràs fer circular l'energia.

Avui respirem...

Ara us vull parlar d'un tipus de respiració en concret que us revitalitzarà el cos. La vaig aprendre fa un temps i es tracta d'una ...