dissabte, 22 d’agost del 2009

Parlem de kinesiologia


Molts ja sabeu com funciona la kinesiologia però per acabar de matisar-ne el funcionament us n'explicaré quatre pinzellades.
I és que explicar-ho tot seria impossible!
Bàsicament la kinesiologia es basa en el test muscular qualitatiu, eina amb la qual obtenim la informació que necessitem per a treballar. I què és el test muscular? Doncs es tracta de posar un múscul, el o els que triem per a treballar, a mitja contracció; és a dir, de tot el recorregut que pot fer a més o menys la meitat. Llavors hi farem una petita pressió que haurà de ser d'uns dos quilos (aproximadament) durant aproximadament uns dos segons.
Amb aquest test el múscul es pot mantenir en la posició o no.
No es tracta de fer una competició de força sinó de veure com respon el múscul a l'estímul. Si el múscul respon adequadament podrem continuar treballant-hi.
I direu, quina és la resposta que hem d'obtenir? Doncs haurem de fer primer unes proves, com són la d'hidratació, de connexió dels hemisferis cerebrals, la dels dos meridians centrals i d'altres. Si veiem que els músculs estan realment connectats amb el cos i el cos en condicions de respondre, llavors podrem obtenir qualsevol tipus d'informació.
Però no us espanteu, no es tracta d'indagar a veure quins secrets en puc treure. El cos es negarà a donar cap tipus d'informació que no estigui preparat per a donar; els músculs deixen de respondre quan no volen treballar algun tema en concret. És per això pel què per a treballar amb kinesiologia sempre demanem permís (per mitjà del test) per si podem treballar l'objectiu.
De vegades nosaltres conscientement volem treballar "allò" però per qualsevol motiu el cos no ho vol encara, possiblement s'hagi d'aclarir algun altre aspecte primer...
L'avantatge de treballar amb kinesiologia és que treballem amb el cos-ment (podem variar la memòria cel·lular!).
La kinesiologia va més enllà dels símptomes de l'enfermetat i ens retorna l'equilibri energètic. Això ens permetrà usar tots els recursos propis, així com crear-ne fàcilment de nous, pel què assolirem els nostres objectius amb més naturalitat i suavitat.
La kinesiologia atén a cada individu com a únic i en la situació particular en la què es troba, pel què cada tractament és una sessió única i exclusiva per a cadascú, personalitzada.
Ens permet identificar si el que volem tractar és a causa d'un excés o un defecte, si està relacionat amb algun fet del passat, amb alguna persona, quina emoció hi està involucrada, si la nostra alimentació és la més adequada o si necessitem prendre o deixar algun suplement, etc. La kinesiologia sempre ens cuida de manera holística, és a dir, tenint en compte tot el que ens afecta en aquest precís moment (mental, emocional, físic, nutricional...).
És molt sutil però efectiva, us convido a provar-la!

Avui respirem...

Ara us vull parlar d'un tipus de respiració en concret que us revitalitzarà el cos. La vaig aprendre fa un temps i es tracta d'una ...